Uygulamayı Mağazadan Edinebilirsiniz

Gizlilik politikası‏

Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikasının ve İletişim İzni’nin Amacı

Bu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası;

Marmara Kapısı Pazarlama Elektronik sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi  (“MK”)

 

a.       (“MK”)’in online alışveriş platformu olan “BPAZAR.COM”’nun ne tür kişisel veriler topladığını,

b.      bu kişisel verilerin nasıl kullanıldığını,

c.      “BPAZAR.COM”’nun kişisel verilerinizi kimlerle paylaşabileceğini,

d.      “BPAZAR.COM”’nun işlediği kişisel verileriniz üzerindeki haklarınızın neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceğinizi,

e.      Elektronik ticari ileti alma konusundaki olumlu veya olumsuz tercihlerinizi nasıl değiştirebileceğinizi açıklamaktadır.

İşlenen Kişisel Verileriniz ve Kişisel Veri İşleme Amacı ve Dayanağı

MK’in  online alışveriş platformu olan “BPAZAR.COM”, üyelerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu başta olmak üzere, ilgili mevzuattan kaynaklanan yasal yükümlülüğü ve hizmet standartları çerçevesinde; söz konusu amaç ve yasal yükümlülüklerini yerine getirebilmeyi, size daha iyi hizmet verilebilmesini ve istatistiki çalışmalar yapılabilmesini sağlayacak kişisel verilerinizi (ad, soyad, doğum tarihi, cep telefonu numarası, sabit telefon numarası, e-posta, cinsiyet, adres, sosyal medya hesaplarıyla bağlanılması durumunda üyenin o kanallar aracılığıyla paylaşılmasına onay verdiği bilgiler de dahil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla kullanıcıyı doğrudan veya dolaylı olarak tanımlamaya yönelik her türlü kişisel bilgi) sizlerden talep etmektedir. Bu kişisel veriler BPAZAR.COM hizmetlerinden yararlanabilmeniz adına, açık rızanıza istinaden, işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile bilgi güvenliği tedbirleri de alınarak işlenecek ve saklanacaktır.

Kişisel Verilerinizle İlgili Haklarınız

İşlenen kişisel verilerinizin neler olduğunu, işleme amacı doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını, yurt içi veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenmek, eksik veya yanlış işlenen kişisel verileriniz söz konusu ise veya işlenen kişisel verilerinizde herhangi bir değişiklik olması durumunda bu verilerinizi değiştirmek, güncellemek ve/veya silmek, bu durumun kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini talep etmek amacıyla, BPAZAR.COM websitesi, mobil uygulaması ve mobil sitesi içindeki “Hesabım” bölümünden hesabınıza erişebilir ve gerekli değişiklik, güncelleme ve/veya silme gibi işlemleri yapabilirsiniz. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu madde 11 uyarınca sahip olduğunuz diğer haklar saklıdır.

Kişisel Veri Saklama Süresi

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca; onayın geri alındığına ilişkin kayıtlar bu tarihten itibaren 1 yıl; ticari elektronik iletinin içeriği ve gönderiye ilişkin diğer her türlü kayıt ise gerektiğinde ilgili bakanlığa sunulmak üzere 3 yıl saklanacaktır. Süre geçtikten sonra kişisel verileriniz şirketimiz tarafından veya talebiniz üzerine silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

Çerez (Cookie) Kullanımı

“BPAZAR.COM”, ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek, ziyaretçilerini ve üyelerini üyelik ve alışveriş platformunun faydalarından istifade ettirmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır. Gezinme bilgilerinizi toplama amacıyla kullandığımız çerezler (cookie) hakkında bilgi, BPAZAR.COM websitesine/mobil sitesine ilk defa giriş yaptığınızda veya mobil uygulamasını telefonunuza veya tabletinize yüklediğinizde “açılır pencere (pop-up ekran)” ile verilecektir.

Çerezler, “BPAZAR.COM” web Sitesini ziyaret ettiğinizde veya mobil uygulamayı cep telefonunuza yüklediğinizde veya mobil sitesi’nden bağlandığınızda, internet tarayıcınız tarafından yüklenen ve bilgisayarınız, cep telefonunuz veya tabletinizde saklanan küçük bilgi parçacıklarını içeren metin dosyalarıdır.

“BPAZAR.COM”, size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki üyelik kullanım geçmişinizi izlemektedir. “BPAZAR.COM”, çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir. Söz konusu eşleştirme ve kullanma yalnızca işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni ile belirlenen amaçlar ve kapsam dahilinde kalacaktır.

Çerez Çeşitleri

“BPAZAR.COM”, web sitesinde, mobil uygulamasında ve mobil sitesinde oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre kalır. İnternet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek veya “www.allaboutcookies.org” veya “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz, fakat web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir. Mobil uygulamada söz konusu durum değişkenlik gösterebilmektedir.

“BPAZAR.COM” Çerezleri Nasıl Kullanılmaktadır

“BPAZAR.COM” çerezleri;

a.      a. yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım: 

·       i. parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve

·       ii. web sitesine/mobil uygulamaya/mobil sitesine daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir,

b.      “BPAZAR.COM”’a nereden bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil uygulamayı/mobil sitesini nasıl kullandığınızın izlenmesi dahil olmak üzere; web sitesini/mobil uygulamayı/mobil siteyi nasıl kullandığınızı belirlemek için kullanır,

c.      ilgi alanlarınıza ve size daha uygun içerik ve reklamları sunmak için, diğer bir ifade ile hedeflenmiş reklam/tanıtım amacıyla kullanır. Bu şekilde, “BPAZAR.COM” web sitesini, mobil uygulamasını veya mobil sitesini kullandığınızda size daha uygun içerikleri, kişiye özel kampanya ve ürünleri sunar ve daha önceden istemediğinizi belirttiğiniz içerik veya fırsatları bir daha sunmaz. “BPAZAR.COM”, çerezler yoluyla elde edilen bilgileri üyelerimizden topladığımız kişisel verilerle eşleştirir.

“BPAZAR.COM” üçüncü taraf çerezlerini reklam ve yeniden hedefleme için nasıl kullanmaktadır?

“BPAZAR.COM” çerezleri ayrıca; arama motorlarını, “BPAZAR.COM” web sitesini, mobil uygulamasını veya mobil sitesi ve/veya “BPAZAR.COM”’un reklam verdiği web sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine/mobil uygulamaya/mobil sitesine ve “BPAZAR.COM”’un reklam verdiği web sitelerine/mobil/mobil sitesi uygulamalarına yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, “BPAZAR.COM”’un sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir. “BPAZAR.COM”’un web sitesi/mobil uygulaması/mobil sitesi ayrıca; Google, Inc. ("Google") tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, çerezleri ziyaretçilerin web sitesini/mobil uygulamayı/mobi sitesini nasıl kullandıklarını analiz etmek amacıyla kullanır. Bu web sitesini/mobil uygulamayı/mobil sitesini kullanımınızla ilgili bilgiler (IP adresiniz dahil) Google'a aktarılarak Google tarafından ABD'deki sunucularda saklanmaktadır. Google bu bilgileri web sitesini/mobil uygulamayı/mobil sitesini kullanımınızı değerlendirmek, “BPAZAR.COM” web sitesi/mobil uygulama/mobil site faaliyetini derlemek ve web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesifaaliyeti ve internet kullanımıyla ilgili başka hizmetler sağlamak amacıyla kullanacaktır. Fakat IP adresinizi Google tarafından depolanan diğer verilerle eşleştirmeyecektir. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz:http://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect

Bunun yanı sıra sizler için ilginizi çekebilecek reklamları size sunabilmek amacıyla, Facebook ile de özel hedef kitle oluşturmak amacıyla, işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’ni kabul etmekle, “BPAZAR.COM” ile paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizden e-posta adresiniz Facebook ile paylaşılmaktadır. e-Posta adresinizi Facebook'a yüklemeden ve iletmeden önce, hash yöntemiyle Facebook tarafından yerel olarak sistemimizde şifrelenir. Facebook ile paylaşılan Hash Yöntemiyle Şifrelenen e-posta adresiniz, yalnızca eşleştirme işlemi için kullanılacaktır. Üçüncü taraflarla veya diğer reklam verenlerle paylaşılmaz ve eşleştirme işlemi tamamlandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede Facebook sistemlerinden silinirler. Facebook, (a) kişisel veriniz Facebook sistemlerinde bulunduğu sürece verilerin güvenliğini ve bütünlüğünü korumak ve (b) Facebook sistemlerinde bulunan kişisel verinize yanlışlıkla veya yetkisiz olarak erişilmesine ve verinizin yanlışlıkla veya yetkisiz olarak kullanılmasına, değiştirilmesine veya ifşa edilmesine karşı korumak için geliştirilen teknik ve fiziksel güvenlik önlemlerini de içerecek şekilde, özel hedef kitlenizi ("özel hedef kitleniz") oluşturan Hash Yöntemiyle Şifrelenen Verilerin ve Facebook Kullanıcı Kimliği koleksiyonunun gizliliğini ve güvenliğini sağlayacaktır. Ayrıca, izniniz olmadan veya yasalar gerektirmediği sürece, Facebook üçüncü taraflara veya diğer reklam verenlere özel hedef kitleniz için erişim veya bilgi vermez, özel hedef kitle bilgilerinizi kullanıcılarımız hakkındaki bilgilere eklemez veya ilgi alanına dayalı profiller oluşturmaz ya da özel hedef kitlenizi size hizmet sunmanın haricinde kullanmaz. Facebook özel hedef kitleler koşulları için https://www.facebook.com/ads/manage/customaudiences/tos.php?_=_ adresini, Facebook Gizlilik İlkeleri için https://www.facebook.com/privacy/explanation adresini ziyaret edebilirsiniz.

Resmi Makamlarla Kişisel Veri Paylaşımı

MK, BPAZAR.COM ziyaretinize veya üyeliğe ilişkin kişisel verilerinizi ve gezinme bilgileriniz gibi trafik bilgilerinizi; güvenliğiniz ve MK’in  yasalar karşısındaki yükümlülüğünü ifa etmesi amacıyla (suçla mücadele ve devlet ve kamu güvenliğinin tehdidi benzeri ve fakat bununla sınırlı olmamak üzere MK’in  yasal veya idari olarak bildirim veya bilgi verme yükümlülüğünün mevcut olduğu durumlarda) yasal olarak bu bilgileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşabilecektir.

Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Önlemler

Kişisel verilerin korunması Marmara Kapısıiçin önemli bir konudur. MK, kişisel verilere yetkisiz erişim veya bu bilgilerin kaybı, hatalı kullanımı, ifşa edilmesi, değiştirilmesi veya imha edilmesine karşı korumak için gerekli önlemleri almaktadır. Marmara Kapısıkişisel verileri depolarken güvenlik duvarları ve Güvenli Soket Katmanı (SSL) şifrelemesi gibi genel kabul görmüş güvenlik teknolojisi standartlarını kullanmaktadır. Buna ek olarak, web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi aracılığıyla “BPAZAR.COM”’a kişisel verilerinizi gönderirken, bu veriler SSL kullanılarak aktarılmaktadır.

MK, kişisel verilerinizi gizli tutmayı, gizliliğin sağlanması ve güvenliği için gerekli teknik ve idari her türlü tedbiri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir. MK’in  gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, web sitesine ve sisteme yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, Marmara Kapısıbu durumu derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir ve gerekli önlemleri alır.

Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’nde Yapılacak Değişiklikler

MK, işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’nde her zaman değişiklik yapabilir. Bu değişiklikler, değiştirilmiş yeni Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’nin “www.bpazar.com” sitesine konulmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır. İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’ndeki değişikliklerden haberdar olmanız için, siz üyelerimize gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Kullanıcılar, Üyelik/Kişisel bilgilerini ve iletişim tercihlerini her zaman sisteme giriş yaparak güncelleyebilirler. Bu konudaki taleplerinizi kisiselverilerim@bpazar.com e-posta adresine e-posta göndererek iletebilirsiniz. Talebiniz 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek, talebinizin sonucu ile ilgili olarak size yazılı şekilde bilgi verilecektir. Bunun yanında, kullanıcılar, “Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni” ile ilgili her türlü taleplerini de kisiselverilerim@bpazar.com e-posta adresine e-posta göndererek iletebilirler.

Uygulanacak Hukuk, Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri

İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir. Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’nin uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde İstanbul Merkez Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir

İletişim İzni

İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’ni kabul etmekle, bizimle paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi ve size özel tanıtım, promosyon, reklam, satış, pazarlama, anket ve benzer amaçlı her türlü elektronik iletişimin telefon, kısa mesaj (SMS), e-posta ve benzeri yollarla yapılması ve diğer iletişim mesajlarının gönderilmesi amacıyla; toplanmasına, saklanmasına, işlenmesine, kullanılmasına ve MK’in  sözleşme ilişkisi içerisinde olduğu üçüncü kişilere aktarımına izin vermiş bulunmaktasınız.

 

 

Queries: 86, Total time: 8.361 ms [By time] [By id] [By file]
1 (0.200)
SELECT `data`
FROM `oc_session`
WHERE session_id = 'f66ceaf5006af38931cce15ac1' AND expire > 1542813172
/home2/bpazar/public_html/system/library/session/db.php:21
2 (0.058)
SELECT *
FROM oc_extension
WHERE `type` = 'openbay'
/home2/bpazar/public_html/system/library/openbay.php:61
3 (0.065)
SELECT *
FROM oc_translation
WHERE store_id = '0' AND language_id = '0' AND (route = 'engb' OR route = '')
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/translation.php:6
4 (0.040)
SELECT *
FROM oc_extension
WHERE `type` = 'openbay'
/home2/bpazar/public_html/system/library/openbay.php:61
5 (0.213)
SELECT `data`
FROM `oc_session`
WHERE session_id = '1cb06d5e660bb29322b3b990ea' AND expire > 1542813172
/home2/bpazar/public_html/system/library/session/db.php:21
6 (0.071)
SELECT *
FROM oc_store
WHERE REPLACE(`ssl`, 'www.', '') = 'https://bpazar.com/'
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/controller/startup/startup.php:7
7 (0.473)
SELECT *
FROM `oc_setting`
WHERE store_id = '0' OR store_id = '0'
ORDER BY store_id ASC
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/controller/startup/startup.php:26
8 (0.066)
SELECT *
FROM oc_language
WHERE status = '1'
ORDER BY sort_order, name
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/localisation/language.php:15
9 (0.064)
SELECT *
FROM oc_currency
/home2/bpazar/storage/modification/system/library/cart/currency.php:10
10 (0.050)
SELECT tr1.tax_class_id, tr2.tax_rate_id, tr2.name, tr2.rate, tr2.type, tr1.priority
FROM oc_tax_rule tr1
LEFT JOIN oc_tax_rate tr2 ON (tr1.tax_rate_id = tr2.tax_rate_id)
INNER JOIN oc_tax_rate_to_customer_group tr2cg ON (tr2.tax_rate_id = tr2cg.tax_rate_id)
LEFT JOIN oc_zone_to_geo_zone z2gz ON (tr2.geo_zone_id = z2gz.geo_zone_id)
LEFT JOIN oc_geo_zone gz ON (tr2.geo_zone_id = gz.geo_zone_id)
WHERE tr1.based = 'shipping' AND tr2cg.customer_group_id = '1' AND z2gz.country_id = '215' AND (z2gz.zone_id = '0' OR z2gz.zone_id = '3354')
ORDER BY tr1.priority ASC
/home2/bpazar/public_html/system/library/cart/tax.php:16
11 (0.042)
SELECT tr1.tax_class_id, tr2.tax_rate_id, tr2.name, tr2.rate, tr2.type, tr1.priority
FROM oc_tax_rule tr1
LEFT JOIN oc_tax_rate tr2 ON (tr1.tax_rate_id = tr2.tax_rate_id)
INNER JOIN oc_tax_rate_to_customer_group tr2cg ON (tr2.tax_rate_id = tr2cg.tax_rate_id)
LEFT JOIN oc_zone_to_geo_zone z2gz ON (tr2.geo_zone_id = z2gz.geo_zone_id)
LEFT JOIN oc_geo_zone gz ON (tr2.geo_zone_id = gz.geo_zone_id)
WHERE tr1.based = 'store' AND tr2cg.customer_group_id = '1' AND z2gz.country_id = '215' AND (z2gz.zone_id = '0' OR z2gz.zone_id = '3354')
ORDER BY tr1.priority ASC
/home2/bpazar/public_html/system/library/cart/tax.php:44
12 (0.053)
SELECT *
FROM oc_weight_class wc
LEFT JOIN oc_weight_class_description wcd ON (wc.weight_class_id = wcd.weight_class_id)
WHERE wcd.language_id = '3'
/home2/bpazar/public_html/system/library/cart/weight.php:10
13 (0.040)
SELECT *
FROM oc_length_class mc
LEFT JOIN oc_length_class_description mcd ON (mc.length_class_id = mcd.length_class_id)
WHERE mcd.language_id = '3'
/home2/bpazar/public_html/system/library/cart/length.php:10
14 (0.283)
DELETE
FROM oc_cart
WHERE (api_id > '0' OR customer_id = '0') AND date_added < DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 1 HOUR)
/home2/bpazar/storage/modification/system/library/cart/cart.php:15
15 (0.036)
SELECT *
FROM oc_extension
WHERE `type` = 'openbay'
/home2/bpazar/public_html/system/library/openbay.php:61
16 (0.082)
SELECT *
FROM `oc_event`
WHERE `trigger` LIKE 'catalog/%' AND status = '1'
ORDER BY `sort_order` ASC
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/setting/event.php:4
17 (0.415)
show tables like "oc\_journal2\_config"
/home2/bpazar/public_html/system/journal2/startup.php:154
18 (0.119)
SELECT *
FROM oc_journal2_config
WHERE store_id = '0' OR store_id = -1
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/journal2/db.php:7
19 (0.100)
SELECT *
FROM oc_translation
WHERE store_id = '0' AND language_id = '3' AND (route = 'common/cart' OR route = 'tr-tr')
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/translation.php:6
20 (0.058)
SELECT *
FROM oc_information_to_layout
WHERE information_id = '3' AND store_id = '0'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/catalog/information.php:16
21 (0.044)
SELECT *
FROM oc_layout_route
WHERE 'information/information' LIKE CONCAT(route, '%') AND store_id = '0'
ORDER BY route DESC LIMIT 1
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:4
22 (0.042)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '11') AND position = 'column_left'
ORDER BY sort_order
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
23 (0.049)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '11') AND position = 'column_right'
ORDER BY sort_order
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
24 (0.058)
SELECT *
FROM oc_journal2_modules
WHERE module_type = "journal2_product_tabs"
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/journal2/module.php:90
25 (0.063)
SELECT *
FROM oc_information_to_layout
WHERE information_id = '3' AND store_id = '0'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/catalog/information.php:16
26 (0.060)
SELECT *
FROM oc_layout_route
WHERE 'information/information' LIKE CONCAT(route, '%') AND store_id = '0'
ORDER BY route DESC LIMIT 1
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:4
27 (0.055)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '11') AND position = 'top'
ORDER BY sort_order
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
28 (0.048)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '11') AND position = 'bottom'
ORDER BY sort_order
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
29 (0.050)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '11') AND position = 'header'
ORDER BY sort_order
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
30 (0.049)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '11') AND position = 'footer'
ORDER BY sort_order
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
31 (0.102)
SELECT *
FROM oc_translation
WHERE store_id = '0' AND language_id = '3' AND (route = 'information/information' OR route = 'tr-tr')
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/translation.php:6
32 (0.182)
SELECT DISTINCT *
FROM oc_information i
LEFT JOIN oc_information_description id ON (i.information_id = id.information_id)
LEFT JOIN oc_information_to_store i2s ON (i.information_id = i2s.information_id)
WHERE i.information_id = '3' AND id.language_id = '3' AND i2s.store_id = '0' AND i.status = '1'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/catalog/information.php:4
33 (0.060)
SELECT *
FROM oc_information_to_layout
WHERE information_id = '3' AND store_id = '0'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/catalog/information.php:16
34 (0.056)
SELECT *
FROM oc_layout_route
WHERE 'information/information' LIKE CONCAT(route, '%') AND store_id = '0'
ORDER BY route DESC LIMIT 1
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:4
35 (0.060)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '11') AND position = 'column_left'
ORDER BY sort_order
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
36 (0.066)
SELECT *
FROM oc_theme
WHERE store_id = '0' AND theme = 'journal2' AND route = 'common/column_left'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/theme.php:4
37 (0.073)
SELECT *
FROM oc_information_to_layout
WHERE information_id = '3' AND store_id = '0'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/catalog/information.php:16
38 (0.055)
SELECT *
FROM oc_layout_route
WHERE 'information/information' LIKE CONCAT(route, '%') AND store_id = '0'
ORDER BY route DESC LIMIT 1
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:4
39 (0.062)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '11') AND position = 'column_right'
ORDER BY sort_order
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
40 (0.070)
SELECT *
FROM oc_theme
WHERE store_id = '0' AND theme = 'journal2' AND route = 'common/column_right'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/theme.php:4
41 (0.071)
SELECT *
FROM oc_information_to_layout
WHERE information_id = '3' AND store_id = '0'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/catalog/information.php:16
42 (0.063)
SELECT *
FROM oc_layout_route
WHERE 'information/information' LIKE CONCAT(route, '%') AND store_id = '0'
ORDER BY route DESC LIMIT 1
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:4
43 (0.053)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '11') AND position = 'content_top'
ORDER BY sort_order
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
44 (0.065)
SELECT *
FROM oc_theme
WHERE store_id = '0' AND theme = 'journal2' AND route = 'common/content_top'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/theme.php:4
45 (0.068)
SELECT *
FROM oc_information_to_layout
WHERE information_id = '3' AND store_id = '0'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/catalog/information.php:16
46 (0.058)
SELECT *
FROM oc_layout_route
WHERE 'information/information' LIKE CONCAT(route, '%') AND store_id = '0'
ORDER BY route DESC LIMIT 1
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:4
47 (0.056)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '11') AND position = 'content_bottom'
ORDER BY sort_order
/home2/bpazar/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
48 (0.070)
SELECT *
FROM oc_theme
WHERE store_id = '0' AND theme = 'journal2' AND route = 'common/content_bottom'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/theme.php:4
49 (0.075)
SELECT *
FROM oc_translation
WHERE store_id = '0' AND language_id = '3' AND (route = 'common/footer' OR route = 'tr-tr')
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/translation.php:6
50 (0.287)
DELETE
FROM `oc_customer_online`
WHERE date_added < '2018-11-21 14:12:52'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/tool/online.php:4
51 (0.090)
REPLACE INTO `oc_customer_online` SET `ip` = '54.221.9.6', `customer_id` = '0', `url` = 'https://www.bpazar.com/index.php?route=information/information&information_id=3', `referer` = '', `date_added` = '2018-11-21 15:12:52'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/tool/online.php:6
52 (0.073)
SELECT *
FROM oc_theme
WHERE store_id = '0' AND theme = 'journal2' AND route = 'common/footer'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/theme.php:4
53 (0.074)
SELECT *
FROM oc_extension
WHERE `type` = 'analytics'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/setting/extension.php:4
54 (0.080)
SELECT *
FROM oc_translation
WHERE store_id = '0' AND language_id = '3' AND (route = 'extension/module/marketplace' OR route = 'tr-tr')
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/translation.php:6
55 (0.081)
SELECT *
FROM oc_customerpartner_to_customer
WHERE customer_id = '0'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/account/customerpartner.php:1425
56 (0.069)
SELECT *
FROM oc_theme
WHERE store_id = '0' AND theme = 'journal2' AND route = 'customerpartner/sellmenu'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/theme.php:4
57 (0.075)
SELECT *
FROM oc_customerpartner_to_customer
WHERE customer_id = '0'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/account/customerpartner.php:1425
58 (0.066)
SELECT *
FROM oc_translation
WHERE store_id = '0' AND language_id = '3' AND (route = 'common/header' OR route = 'tr-tr')
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/translation.php:6
59 (0.080)
SELECT *
FROM oc_translation
WHERE store_id = '0' AND language_id = '3' AND (route = 'common/language' OR route = 'tr-tr')
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/translation.php:6
60 (0.085)
SELECT *
FROM oc_language
WHERE status = '1'
ORDER BY sort_order, name
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/localisation/language.php:15
61 (0.082)
SELECT *
FROM oc_theme
WHERE store_id = '0' AND theme = 'journal2' AND route = 'common/language'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/theme.php:4
62 (0.077)
SELECT *
FROM oc_translation
WHERE store_id = '0' AND language_id = '3' AND (route = 'common/currency' OR route = 'tr-tr')
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/translation.php:6
63 (0.079)
SELECT *
FROM oc_theme
WHERE store_id = '0' AND theme = 'journal2' AND route = 'common/currency'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/theme.php:4
64 (0.079)
SELECT *
FROM oc_translation
WHERE store_id = '0' AND language_id = '3' AND (route = 'common/search' OR route = 'tr-tr')
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/translation.php:6
65 (0.074)
SELECT *
FROM oc_theme
WHERE store_id = '0' AND theme = 'journal2' AND route = 'common/search'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/theme.php:4
66 (0.079)
SELECT *
FROM oc_translation
WHERE store_id = '0' AND language_id = '3' AND (route = 'common/cart' OR route = 'tr-tr')
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/translation.php:6
67 (0.215)
SELECT *
FROM oc_cart
WHERE api_id = '0' AND customer_id = '0' AND session_id = '1cb06d5e660bb29322b3b990ea'
/home2/bpazar/storage/modification/system/library/cart/cart.php:118
68 (0.762)
SELECT *
FROM oc_extension
WHERE `type` = 'total'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/setting/extension.php:4
69 (0.085)
SELECT *
FROM oc_translation
WHERE store_id = '0' AND language_id = '3' AND (route = 'extension/total/sub_total' OR route = 'tr-tr')
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/translation.php:6
70 (0.064)
SELECT *
FROM oc_cart
WHERE api_id = '0' AND customer_id = '0' AND session_id = '1cb06d5e660bb29322b3b990ea'
/home2/bpazar/storage/modification/system/library/cart/cart.php:118
71 (0.082)
SELECT *
FROM oc_cart
WHERE api_id = '0' AND customer_id = '0' AND session_id = '1cb06d5e660bb29322b3b990ea'
/home2/bpazar/storage/modification/system/library/cart/cart.php:118
72 (0.086)
SELECT *
FROM oc_translation
WHERE store_id = '0' AND language_id = '3' AND (route = 'extension/total/credit' OR route = 'tr-tr')
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/translation.php:6
73 (0.069)
SELECT SUM(amount) AS total
FROM oc_customer_transaction
WHERE customer_id = '0'
/home2/bpazar/storage/modification/system/library/cart/customer.php:122
74 (0.084)
SELECT *
FROM oc_translation
WHERE store_id = '0' AND language_id = '3' AND (route = 'extension/total/total' OR route = 'tr-tr')
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/translation.php:6
75 (0.063)
SELECT *
FROM oc_cart
WHERE api_id = '0' AND customer_id = '0' AND session_id = '1cb06d5e660bb29322b3b990ea'
/home2/bpazar/storage/modification/system/library/cart/cart.php:118
76 (0.068)
SELECT *
FROM oc_cart
WHERE api_id = '0' AND customer_id = '0' AND session_id = '1cb06d5e660bb29322b3b990ea'
/home2/bpazar/storage/modification/system/library/cart/cart.php:118
77 (0.079)
SELECT *
FROM oc_theme
WHERE store_id = '0' AND theme = 'journal2' AND route = 'common/cart'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/theme.php:4
78 (0.083)
SELECT *
FROM oc_translation
WHERE store_id = '0' AND language_id = '3' AND (route = 'common/menu' OR route = 'tr-tr')
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/translation.php:6
79 (0.113)
SELECT *
FROM oc_category c
LEFT JOIN oc_category_description cd ON (c.category_id = cd.category_id)
LEFT JOIN oc_category_to_store c2s ON (c.category_id = c2s.category_id)
WHERE c.parent_id = '0' AND cd.language_id = '3' AND c2s.store_id = '0' AND c.status = '1'
ORDER BY c.sort_order, LCASE(cd.name)
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/catalog/category.php:11
80 (0.110)
SELECT *
FROM oc_category c
LEFT JOIN oc_category_description cd ON (c.category_id = cd.category_id)
LEFT JOIN oc_category_to_store c2s ON (c.category_id = c2s.category_id)
WHERE c.parent_id = '59' AND cd.language_id = '3' AND c2s.store_id = '0' AND c.status = '1'
ORDER BY c.sort_order, LCASE(cd.name)
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/catalog/category.php:11
81 (0.100)
SELECT *
FROM oc_category c
LEFT JOIN oc_category_description cd ON (c.category_id = cd.category_id)
LEFT JOIN oc_category_to_store c2s ON (c.category_id = c2s.category_id)
WHERE c.parent_id = '69' AND cd.language_id = '3' AND c2s.store_id = '0' AND c.status = '1'
ORDER BY c.sort_order, LCASE(cd.name)
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/catalog/category.php:11
82 (0.070)
SELECT *
FROM oc_theme
WHERE store_id = '0' AND theme = 'journal2' AND route = 'common/menu'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/theme.php:4
83 (0.072)
SELECT *
FROM oc_translation
WHERE store_id = '0' AND language_id = '3' AND (route = 'common/header' OR route = 'tr-tr')
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/translation.php:6
84 (0.069)
SELECT *
FROM oc_theme
WHERE store_id = '0' AND theme = 'journal2' AND route = 'common/install_application'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/theme.php:4
85 (0.078)
SELECT *
FROM oc_theme
WHERE store_id = '0' AND theme = 'journal2' AND route = 'common/header'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/theme.php:4
86 (0.068)
SELECT *
FROM oc_theme
WHERE store_id = '0' AND theme = 'journal2' AND route = 'information/information'
/home2/bpazar/public_html/catalog/model/design/theme.php:4